הקשר בין שעון נוכחות לתאונת עבודה

תאונת עבודה מוגדרת כתאונה שהתרחשה במהלך העבודה, בדרך לעבודה או בדרך חזרה מהעבודה. למעשה, תאונות כאלה מוגדרות כאירועים בלתי צפויים שיכולים להביא לפגיעה פיזית או נפשית. יש כל מיני דוגמאות של אירועים שיכולים להיות מוכרים כתאונות עבודה והם, נפילה של עובד מסולם, החלקה במקום העבודה, פציעה מכלי עבודה ועוד. על מנת שהתאונה תוכר כפגיעה בעבודה, רצוי להוכיח שהיא אכן קרתה תוך כדי העבודה או במהלכה. לשם כך, מומלץ להתקין שעון נוכחות במקום העבודה. כך אפשר לקבל פרטים הכוללים את השעה בה התאונה התרחשה ובהתאם לכך לחקור ולבדוק מה קרה לעובד שנפגע.

חשיבותו של שעון נוכחות בעבודה

כאשר מותקן שעון נוכחות במקום העבודה, אפשר למדוד בצורה יעילה ונכונה את שעות העובדים. שעון כזה יכול לספק נתונים כמו, מספר השעות שהעובדים היו במשרד, להעריך את תפוקתם בהתאם לשעות העבודה שנכחו במשרד, לספק מידע על עלויות השכר בהתאם לתקופת הזמן בהם הם עבדו וכמו כן לספק שליטה ובקרה על השעות שהם עובדים במקום העבודה. חשיבותו של שעון הנוכחות היא עוד יותר גבוהה, כאשר מדובר על מצב של תאונת עבודה שהתבצעה במהלך שעות העבודה ומדוע? כי כך אפשר לדעת האם העובד בוודאות היה בשטח העבודה או שלא היה. כך מקום העבודה יכול להכיר בפגיעה ולדעת שאכן היא קרתה במקום העבודה.

מה הקשר בין תאונת עבודה לשעון נוכחות?

כפי שהוזכר לעיל, שעון נוכחות יכול להוכיח בקלות את הקשר בין תאונת העבודה לבין הזמן בו היא קרתה. בזכות שימוש בשעון נוכחות, אפשר לקבל שעה מדויקת בה העובד התחיל לעבוד, כלומר נכנס למקום העבודה וגם שעה מדויקת של יציאתו ממקום העבודה. כך שאם העובד טוען בפני מעסיקו שנגרמה לו תאונת עבודה, הרי שניתן להוכיח זאת על ידי הוצאת נתונים משעון הנוכחות. במידה והתאונה התרחשה שלא במסגרת שעות העבודה, הרי שהעובד לא יהיה זכאי להגיש תביעה לתאונת עבודה וזאת כמובן משום שהוא לא נכח במקום העבודה כאשר קרתה התאונה. אגב, כאן נחדד ונוסיף שיש מקרים בהם תאונת עבודה תוכר גם כאשר העובד בדרכו לעבודה או בדרך מהעבודה לביתו.

הכרה בתאונת עבודה

על מנת לקבל זכויות מהביטוח הלאומי לגבי הכרה בתאונת עבודה, יש לעבור שני שלבים. שלב ראשון הוא שלב ההכרה כנפגעי עבודה ואילו השלב השני יהיה לאחר ההכרה בתביעה והוא קביעת אחוזי נכות. את כל הטפסים יש להוריד באתר הביטוח הלאומי ולשלוח אותם או למסור ידנית בסניף הקרוב אליכם. לאחר הגשת התביעה לביטוח הלאומי, העובד יזומן לוועדה רפואית, בה ייקבעו אחוזי הנכות. אגב, כאן יש לשים לב שגם אם הוועדה הרפואית קובעת אפס אחוזי נכות, עדיין העובד יוכר כנפגע עבודה ואף יהיה זכאי להגיש החמרה במצבו הבריאותי בכל שלב בחיים. אם נפגע תאונת עבודה לא הוכר בכלל, אז הוא לא יוכל להגיש החמרת מצב. על כן, יש להתייעץ ולהיעזר בעורך דין המתמחה בטיפול בתאונות עבודה עוד לפני הגשת התביעה. עורך דין כזה יכול ללוות את נפגע העבודה בתהליך התביעה שבסופו ייקבעו אחוזי הנכות וכמו כן הפיצוי המגיע לו.

תמונה של עו"ד אלעד רייך
עו"ד אלעד רייך

עורך דין אלעד רייך ושות' , עוסק בתביעות נזיקין ביטוח ותאונות דרכים, מתוך שליחות ובמטרה לממש את מלוא הזכויות של לקוחות המשרד.אם ברצונך למקסם את פיצוי נזיקין המגיעים לך, עו"ד מטעם המשרד ישמח לעמוד לרשותך! נציגינו ממתינים לפנייתך כעת.

טלפון: 03-5180099

עורך דין נזיקין - אלעד רייך

ייעוץ וייצוג תביעת נזיקין וביטוח...

 משרד עורך דין מהמובילים בייצוג תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי רכוש, תאונות עבודה...

השאירו פרטים ונחזור בהקדם