לעיתים בעת תאונת דרכים נגרם נזק פח לרכבנו. לרוב מומלץ לבטח את רכבנו ביטוח צד ג' וכך נמנע מלשלם עבור הנזקים אשר גרמנו לרכב, זר כל עוד הוכחה אשמתנו. לעומת זאת, במידה ואנו הצד הנפגע, ניתן לקבל פיצויים עבור נזק הרכוש לרכב מחברת הביטוח של הרכב הפוגע במידה ותוכח אחריות הנהג הפוגע או באמצעות הנהג הפוגע כאשר אין ברשותו ביטוח צד ג' והוכח שהוא אחראי לתאונת הדרכים..
במקרים אלו שיש ברשות הנהג הפוגע והאחראי לתאונה ביטוח צד ג' נוכל לתבוע את הפוגע וגם את חברת הביטוח אשר מבטחת אותו בביטוח צד ג'. נוסף על כך, ניתן יהיה לכלול בתביעה גם הוצאות נוספות כמו השתתפות עצמית והיעדר תביעות שנפגע , נוכל גם לתבוע את חברת הביטוח המבטחת אותנו בביטוח מקיף וזו תתנהל מול החברה המבטחת צד ג' בתביעת שיבוב.
אבל מה עושים קודם כל?
ראשית כל, מיד לאחר התאונה נרצה להיות ערניים וכבר להתחיל לדאוג לפרטים הקטנים:
- יהיה חשוב לצלם בעצמנו את הנזק הנגרם גם לנו וגם לצד הפוגע.
- להחליף פרטים מלאים עם הנהג הפוגע.
- יש להימנע מחתימה על הודאה שאנו הצד הפוגע ובמידת האפשר לבדוק אם הצד השני כן מוכן לומר זאת אם אנו מאמינים שאנו לא אשמים.
- יש לבדוק אם היו עדים למקרה.
- לזמן משטרה בהתאם לצורך על מנת לגבות עדות רשמית.
- נדאג לקבלת חוות דעת של שמאי מטעמנו על הנזק אשר יכלול תערוך של הנזק והסכום המשוער לטיפול בו.
כלל צעדים אלו בשלבים הראשוניים יכולים להבטיח תהליך חלק יותר במהלך התביעה עבור הנזקים.
איך נתחיל את התהליך?
במידה ואנו מעריכים שהנזק לרכבנו עלול להיות יקר, והתביעה על הנזק היא באחריות צד ג', מומלץ כבר בשלב הראשון לשכור את שירותיו של עורך דין נזקי רכוש לרכב על מנת שזה יוודא שכלל התהליך מול חברות הביטוח יהיה פשוט יותר. זאת היות וחברות הביטוח לרוב ישאפו לשלם סכום נמוך ככל האפשר, או בכלל לא, עבור הנזקים. לעיתים, חברות הביטוח ישלחו מכתב דחיה על התביעה שהפננו כלפיהם בטענה שאחריות התשלום אינה על צד ג'. במקרים אלו חשוב אף יותר להתייעץ עם עורך דין נזקי רכוש לרכב על מנת לדעת שתהליך התביעה שכעת יעבור לבית המשפט יהיה לטובתנו. חשוב מאד שבמסגרת תביעה זו נעביר לעו"ד את כלל הראיות שאספנו המוכיחות את אשמת הפוגע, לכאורה, היות ומטרת המשפט היא להוכיח כי אנו לא אחראים לתאונה על מנת שנהיה זכאים לפיצוי.
האם להפעיל את הפוליסה?
שימו לב, לא תמיד משתלם לנו להפעיל את הביטוח המקיף שלנו היות והדבר יגרור הפסדים. במידה ונפעיל את הפוליסה, לרוב חברת הביטוח תייקר אותה וסך ההשתתפות העצמית שלנו תעלה. במקרה בו האחריות לתאונה ברורה והיא של הנהג הפוגע צד ג', כדאי להתייעץ עם משרדי ולבחון את האפשרות להגיש תביעה כנגד צד ג וחברת הביטוח שלו מבלי להפעיל את הפוליסה.