תאונת דרכים היא אירוע המטופל באופן די מקיף בחוק הישראלי וקיבל את ההתאמות הנדרשות באמצעות חוק הפלת"ד. אך מה הוא הדין לגבי נזקי רכוש המתקיימים בעקבות התאונה, האם האירוע מסתיים ברגע התאונה, או שיכולה להיות לו המשכיות? גם אם אין הם נוגעים לתאונה עצמה או לנפגעים בה באופן פיזי, כיצד מתבצע פיצוי בגין נזק רכוש לרכב לאחר תאונה?
מהו נזק רכוש לרכב לאחר תאונה
ההגדרה המבקשת להסביר מהו נזק או מהי תביעת נזק לרכב לאחר תאונה מתייחסת למקרים של פגיעה ברכוש לאחר התרחשות התאונה כגון פריצה אל הרכב או גניבה שלו לאחר שעבר תאונה. ההגדרה באה לבקש ולמצא מי הוא הגורם הנושא באחריות לתאונה, מכיוון שהוא יהיה זה שיצטרך לשאת בעול הכרוך בתשלום הנזק שנגרם.
במצבים אלו שיש בהם מורכבות וחוסר וודאות באופן מוחלט, מומלץ לפנות בשלב ראשון אל עורך דין נזקי רכוש לרכב על מנת לקבל ליווי ויעוץ במהלך התהליך. אפשר בהחלט לציין שתביעות מסוג זה בבית המשפט נפוצות מאד והן מתרחשות לעיתים קרובות.
המצב הנוח ביותר לסיטואציה הזאת היא במקרה ולרכב הפוגע יש ברשותו ביטוח מקיף או ביטוח צד ג' היות שבמקרה כזה אפשר להגיש תביעת נזק לרכב לאחר תאונת דרכים באופן ישיר אל מול הנהג שביצע את הנזק, או אל מול חברת הביטוח של הנהג, יש כאלו שיגישו את התביעה כנגד שני הגורמים שצוינו ככל ואלו ידועים. במידה ולרכב הניזוק, ישנו ביטוח מקיף, קיימת אפשרות להגיש תביעה באמצעות הפעלת הפוליסה של הנהג הנפגע, אך חשוב לזכור שהדבר כרוך בעלות של השתתפות עצמית. בעת בקשה להגשת תביעת נזק לרכב לאחר תאונה חשוב להבין כי חלים עליה פקודת הנזיקין, הוראות הממונה על הביטוח, הוראות חוקי הביטוח ובנוסף הוראות פקודת התעבורה, לשם כך יש חשיבות לליווי מקצועי של עורך דין נזקי רכוש לרכב. אלעד רייך עורך דין בעל ניסיון בליווי וייצוג נפגעי רכוש לאחר תאונה.
במקרה של הגשת תביעה באופן ישיר נגד צד ג' מזיק, אל מול חברת הביטוח שלו נדרש הצורך כמו בדיני נזיקין להוכיח את הרשלנות של הצד המזיק, חשוב להראות כי המפר את תקנות התעבורה פעל בצורה רשלנית, כמו במקרה של אי מתן זכות קדימה או התעלמות מרמזור עצור.
בשלב הבא בתביעת נזק לרכב לאחר תאונת דרכים יש צורך בהוכחה בדבר הנזקים שנגרמו, פעולה זאת תתבצע על ידי שמאי מוסמך.
תביעת גורם נזק
על פי מה שהוצג עד כה, ניתן להבין שדיני הנזיקין מבקשים למעשה להחזיר את המצב לקדמותו. השאיפה היא להחזיר את המצב לאדם שרכושו נפגע למקום בו היה לפני התאונה, לפני יצירת הנזק. המשמעות העולה מכך שגובה הפיצוי יהיה שווה ערך לשווי הסכום הנדרש לתיקון הנזק.
הפיצוי האפשרי יכול להחיל בתוכו מגוון רחב של סעיפים אשר יתייחסו למקרה המסוים דוגמת הערך הכספי של המכונית הניזוקה, ירידת שווי הערך שלה, הפסד ימי עבודה, נסיעות במונית ועוד.
במקרים של נזקים נרחבים יותר כגון נזק לכלי עבודה מיוחדים הגורמים לאיבוד פרנסה או צורך בהשכרת רכב חלופי יקר, יתבקש התובע לכמת את הנזק המוערך לכדי סכום שבית המשפט יוכל לקבל תמונה נכונה על היקף הנזק ובהתאם לכך לקבוע פיצוי.
במידה ויש צורך לפניה אל עורך דין, אלעד רייך עורך דין בעל ניסיון מאלפי תיקים בליווי וייצוג נפגעי רכוש לאחר תאונה.