כפי שהביטוי מרמז, "תאונת עבודה" היא תאונה שקורת במהלך העבודה, אך גם בדרך למקום העבודה ובדרך חזור ממקום העבודה, כאשר התאונה עצמה היא בלתי צפויה וכרוכה בפגיעה נפשית או פיזית. כך למשל אם עובד החליק במקום העבודה ושבר את הרגל, הרי שבהחלט מדובר בתאונת עבודה, ופה יש כמה משמעויות משפטיות שראוי להכיר, וזאת כי הן עשויות לזכות בפיצוי כספי משמעותי.
את מי תובעים ומה מוכיחים
באופן כללי תאונת עבודה מזכה בפיצוי כספי ולעיתים משני גורמים מקבילים: מחברת הביטוח של המעסיק ומביטוח לאומי. על מנת להשיג את אותו פיצוי כספי נדרשים להוכיח שהתאונה היא תוצאה ישירה של פעילות שנוגעת לאופי העבודה ואכן הובילה לפציעה משמעותית, כאשר פה נחדד שלא כל תאונה שקורת בדרך לעבודה או בחזור מהעבודה אכן מתיישבת עם ההגדרה.
מתנהלים מול ביטוח לאומי
כיצד משיגים פיצוי מביטוח לאומי? ראשית יש להשיג את ההכרה כנפגע עבודה ולאחר מכן יש לקבוע את אחוזי הנכות. כיצד מתחילים? מורידים טפסי תביעה ומעבירים אותם לביטוח לאומי (ידנית בדואר, בתיבת השירות, או דרך הפקס). הגשתם? עתה תידרשו להגיע לוועדה רפואית שתקבע את אחוזי הנכות. פה נציין שמאוד חשוב לדעת איך להציג את הדברים בוועדה – על מה לדבר ואף כיצד להתנהל, ועל כן פנייה לעורך דין שבקיא בתחום עשויה לא רק לסייע להשיג את ההכרה כנפגעי עבודה, אלא גם להגדיל את אחוזי הפיצוי.
החמרת מצב
חשוב לדעת שגם אם הוכרתם כנפגעי עבודה, אך בוועדה פסקו לכם 0% נכות, עדיין יתאפשר בעתיד להגיש בקשה להחמרת מצב, ועל כן כאשר פונים לקבל סיוע מקצועי מעורך דין שבקיא בתחום, ניתן להיות בטוחים שהוא ינחה כראוי לכל אורך התהליך, כך שהאינטרסים האישיים יקודמו כראוי.
התנהלות מבחינת זמנים
חשוב לדעת שאת התביעה ניתן להגיש רק עד כשנה ממועד הפגיעה. התמהמהתם מעבר לשנה? פגעתם לעצמכם בגובה הגמלה. כמו כן, אם קיבלתם את החלטתה של הוועדה הרפואית ואינכם מרוצים, היו מודעים לכך שאין מדובר בסוף פסוק, אלא ניתן לערער בתוך 30 יום, וכאשר עושים זאת כדאי לדעת מה לומר, אלו נתונים להציג וכיצד להתנסח. עוד נציין שאם כעבור 91 יום שבהם יש לקבל את דמי הפגיעה עדיין לא יכולים לחזור לעבוד (בעקבות תאונת העבודה), זכאים לקבל גמלה נוספת.
מי דואג לאינטרסים שלכם?
אם נסכם, נציין שקיימים לא מעט תתי נדבכים שמשפיעים על דמי הפגיעה, שלבים שמצריכים ניסיון, מגוון
פיצויים משלימים שמוטב להכיר, מגוון תקדימים חשובים וכדומה. אי לכך אם גם אתם עברתם תאונת עבודה מוטב שתעזרו בסיוע מקצועי, ולא רק כדי להגדיל את גובה הפיצוי, אלא גם כדי להניע את התהליך המורכב שכולל לא מעט בירוקרטיה וכדי לדעת שיש גוף מקצועי שדואג לאינטרסים שלכם – בהצלחה!