חותם אמינות אלעד רייך

צד ג' לא לוקח אחריות לתאונה ואינו מודה באחריותו לתאונה – המדריך המלא

הייתם מעורבים בתאונת דרכים יחד עם רכב נוסף? בעולם מושלם, נהג הרכב שפגע בכם היה מתנצל מיד, מעביר לכם את הפרטים, ומיד הייתם מקבלים פיצוי. אבל לצערנו אנחנו לא חיים בעולם שכזה, ופעמים רבות יתרחש מצב בו הנהג השני לא מוכן להודות באשמה. אם כן מה עושים? מהי דרך הפעולה? לפניכם המדריך המלא. 

הייתם מעורבים בתאונת דרכים שכללה נהג נוסף? כעת, לפי חברת הביטוח, אתם נחשבים צד א', החברה הי צד ב', והנהג הנוסף הוא צד ג'. לאחר התאונה, יפנה סוכן הביטוח שלכם את התביעה נגד צד ג', אבל לעיתים הנהג הנוסף לא יודה באשמה, והתביעה תחזור לפוליסה ככל ויש בידכם פוליסת ביטוח מקיף. אם כן מה עושים מכן? מה חשוב לזכור? ומה חשוב לעשות עוד ברגע התאונה? 

חשוב להכיר את סעיף סעיף 68 לחוק חוזה ביטוח, תשמ"א -1981

"בביטוח אחריות רשאי המבטח – ולפי דרישת הצד השלישי חייב הוא – לשלם   לצד השלישי את תגמולי הביטוח שהמבטח חייב למבוטח, ובלבד שהודיע על כך בכתב למבוטח 30 ימים מראש והמבוטח לא התנגד תוך תקופה זו; אולם טענה שהמבטח יכול לטעון כלפי המבוטח תעמוד לו גם כלפי הצד השלישי".

כאשר חברת הביטוח המבטחת את רכבכך בביטוח מקיף תפנה לחברת הביטוח של צד ג' על מבוטח חברת הביטוח אם הוא לוקח אחריות על קרות התאונה או שהתאונה אינה באחריותו. במידה והמביטוח לא יקח אחריות לתאונה ולפי גרסתו התאונה לא התרחשה באחריותו אלא, באחריות צד א' חברת הביטוח תשלח מכתב דחיה בו תסביר  את גרסת מבוטחה שבגין גרסה זו לא תשלם לכם חברת הביטוח את הנזק שנגרם לרכבכם.

במקרה בו צד ג' לא לוקח אחריות לתאונה וטוען כי האחריות לתאונה אינה שלו חשוב להתייעץ, עם עורך דין נזקי רכוש לרכב בעל ניסיון וידע משפטי להגשת תביעה כנגד הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו.

תביעת נזק רכוש לרכב עורך דין 

לאחר קבלת מכתב הדחיה מחברת הביטוח חשוב לפנות לעורך דין נזקי רכוש לרכב בעל ניסיון בתביעות נזקי רכוש לרכב, על מנת שיבחן את נסיבות המקרה ואת מכתב הדחיה שנשלח מחברת הביטוח ובמקרה הצורך יגיש תביעת ביטוח רכוש כנגד הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו.

בזמן התאונה – לתעד: 

מילות המפתח הן – תיעוד, תיעוד ועוד פעם תיעוד. צלמו כל מה שאתם יכולים. צלמו את הנזק שנגרם לרכב שלכם, את מספר הרכב הפוגע, את סביבת התאונה ועוד. אתרו אנשים שנכחו בזמן התאונה, בקשו מהם עדות קצרה וקחו מהם פרטים ליצירת קשר. אם השתמשתם במצלמת דרך, מצאו את צילום התאונה. אם לא, נסו למצוא תיעוד ממצלמות אבטחה ודרך סמוכות. ככל שיש לכם יותר תיעוד יש לכם יותר כוח. 

אחרי התאונה – חברת הביטוח: 

אחרי התאונה חשוב כמובן ליצור קשר עם החברה איתה ביטחתם את רכבכם. אם הרכב שלכם לא מבוטח, או שחברת הביטוח לא מכסה את המקרה, ניתן לתבוע את צד ג' בתביעת נזקי רכוש לרכב באמצעות משרד עורכי דין אלעד.

2 רכבים בתאונה
2 רכבים בתאונה

כדי באמת לקבל את הכסף – פנו לעורך דין: 

חברות ביטוח הן לא מתנדבות לשלם לכם ובסופו של יום המטרה הסופית שלהן היא לשלם לכם הכי מעט שניתן. ההתעסקות מול חברת הביטוח היא בכוונה מתישה ומלאת בירוקרטיה. היעזרות בעורך דין נזקי רכוש לרכב בעל ניסיון בתביעות נזקי רכוש לרכב, כמו אלעד רייך עורך דין, תסייע לכם לקבל את מירב הכסף מחברת הביטוח, תוך התעסקות מינימלית בבירוקרטיה.

תמונה של עו"ד אלעד רייך
עו"ד אלעד רייך

עורך דין אלעד רייך ושות' , עוסק בתביעות נזיקין ביטוח ותאונות דרכים, מתוך שליחות ובמטרה לממש את מלוא הזכויות של לקוחות המשרד.אם ברצונך למקסם את פיצוי נזיקין המגיעים לך, עו"ד מטעם המשרד ישמח לעמוד לרשותך! נציגינו ממתינים לפנייתך כעת.

טלפון: 03-5180099

חותם אמינות אלעד רייך
תמונה של עו"ד אלעד רייך

עו"ד אלעד רייך

אלעד רייך ושות' משרד עורכי דין, עוסק בנזיקין ביטוח ונזקי גוף, מתוך שליחות ובמטרה לממש את מלוא הזכויות של לקוחות המשרד

אודות

לקבלת ייעוץ ראשוני

תחומי התמחות

כתבו עלינו

צרו איתי קשר גם דרך

עורך דין נזיקין - אלעד רייך

ייעוץ וייצוג תביעת נזיקין וביטוח...

 משרד עורך דין מהמובילים בייצוג תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי רכוש, תאונות עבודה...

השאירו פרטים ונחזור בהקדם