מאת: עו"ד אלעד רייך
עשית תאונה ללא ביטוח ?
תאונת דרכים יכולה לגרום לנזק פיזי ליושבי הרכב וכן, נזקי רכוש לכלי הרכב המעורבים בתאונה. כאשר מדובר בנזקי רכוש כתוצאה מתאונת דרכים הכלל הקובע, כי הנהג או חברת הביטוח של הנהג האחראי לתאונה, הם אלו האחראים לכיסוי הנזק שנגרם לשאר המעורבים בתאונה והן לכיסוי הביטוחי ככל ויש ביטוח. במקרים רבים ישנה שאלה שבמחלוקת כאשר לא ניתן לקבוע מי הוא הגורם האחראי לתאונה
מה עושים במקרים אלו :
כאשר אין הסכמה בין הנהגים המעורבים בתאונת הדרכים מי אחראי לגרימת התאונה, יופנו הצדדים לבית המשפט וזאת על מנת, שבית המשפט יכריע בשאלה מי מבין הנהגים המעורבים אחראי לתאונה. בית המשפט מכריע באמצעות ראיות.
הראיות הרלוונטיות :
טופס הודאה שנמסר לחברת הביטוח בסמוך לתאונה המתאר את התרחשותה.
עדי ראיה מתוך הרכב.
עדים נטרלים אשר שהו במקרה בזירת התאונה.
תמונת נזקי הרכב ומיקומי הנזקים.
תמונות מיקומי הרכבים מיד לאחר התאונה ועוד בטרם הוזזו הרכבים לצד הדרך.
התרשמות בית המשפט מעדויות הנהגים ורמת האמינות הניתנת לכל אחד מהמעורבים בתאונה.
לסיכום:
מומלץ לתעד בזמן אמת את מיקום הרכבים עת התאונה ועוד בטרם הוזזו לצד הדרך.
יש לתעד את זירת התאונה, יש לברר את פרטי כל הנהגים המעורבים בתאונה וכן את פרטי חברת הביטוח של המעורבים, לבקש את פרטי העדים אשר נכחו בזירת התאונה.
יש לפנות למשרדי אשר התמחותו בדיני הנזיקין ובפרט בנזקי פח כתוצאה מתאונת דרכים לרבות דחיית כיסוי ביטוחי מצד חברות הביטוח באשר לנזקי פח.
משרדי מעניק שירותי ייעוץ והכוונה לרבות הפניה לשמאים לצורך הערכת נזקי הרכב המעורב
משרדי מייצג לקוחות פרטיים אשר אינם מעוניינים להפעיל את פוליסת הביטוח שברשותם מכיוון, שאינם אחראים לתאונה וכן, מעניק שירותי ליטיגציה בתביעות כנגד חברת הביטוח והן בהגנות בו נתבע נהג אשר עשה תאונה ללא ביטוח מתאים ולפיכך, ככל וימצא אחראי לתאונה ישלם את נזקי הרכבים המעורבים בתאונה מכיסו.