תאונת עבודה מה עושים

ראשית נאחל לכם החלמה מהירה, כי אם הגעתם לכאן, סביר להניח שאתם או יקיריכם נפגעתם בתאונת עבודה. רובינו ככולנו אנשים עובדים ומפרנסים שלעיתים בתוך כל שגרת החיים הלוחצת שוכחים דבר מה או לא נותנים את מלוא תשומת הלב לפעולה כלשהי שאנו עושים במהלך העבודה ואז זה יקרה ויתפוס אותנו כרעם ביום בהיר, תאונת עבודה. אז מיד נסביר לכם מה כדאי או לא כדאי לעשות כאשר אנו עוסקים בתאונות עבודה.

תאונת עבודה מהי?

לפני שניכנס לעובי הקורה, בנושא תאונות עבודה, עלינו להבין מהי בעצם תאונת עבודה.
אז למעשה כל תאונה המתרחשת במקום העבודה או בדרכינו אליו או ממנו, או לשם ביצוע העבודה במסגרת תפקידנו, כל אלו ייחשבו כתאונות עבודה.
בנוסף גם היחשפות לרעש הגבוה מ80 דציבל לתקופה ממושכת או היחשפות לחומרים ששאיפתם הביאה לנזקים בלתי הפיכים עשויים להיחשב כתאונות עבודה ובלבד שקרו באופן חד פעמי, אם הם אירעו במהלך כל תקופת העבודה, אזי הן ייחשבו כבר כמחלות עבודה וזה נושא אחר.

פעולות מונעות

ישנן כמה וכמה פעולות מנע שעל המעסיק לעשות בכדי לוודא שתאונות עבודה לא ייתרחשו במקום העבודה שלו.

עליו לבצע הדרכה מסודרת לכלל העובדים על הכלים השונים בהם העובדים עושים שימוש וכן לדאוג שהעובדים יודעים לעבוד בצורה בטוחה עם הכלים. בנוסף, על המעסיק לדאוג לרענון החוקים וההנחיות מידי תקופה.
על המעסיק לדאוג שהעובדים לובשים ציוד מגן, קרי: קסדה, נעלי בטיחות, משקפי מגן, אטמי אזניים או אוזניות וכו'.
על המעסיק לדאוג שבמקום העבודה יהיו תלויים דפי הסבר של כיצד עליהם לנהוג ולהתנהג בכדי להימנע מתאונות עבודה ובנוסף, כיצד עליהם לנהוג במקרה של פגיעה במהלך העבודה.

כמו כן, על המעסיק מוטלת החובה לדאוג שכל ההנחיות והחוקים נאכפים. אך לא על המעסיק מוטלת האחריות גרידא, בנוסף גם העובד נושא באחריות לתאונה ואם הוכח שלא נשמע להוראות או הקפיד על ההנחיות, אזי שסכום הפיצויים שלו יופחת, במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב, הוא לא יהיה זכאי לפיצויים כלל.

מה עליכם לעשות אם נפגעתם בתאונת עבודה?

להתפנות לטיפול רפואי כמה שיותר מהר, לציין שנפגעתם במהלך העבודה ולשמור את כל המסמכים הרפואיים שקיבלתם, המקרה שפוניתם באמבולנס, לשמור גם על החיוב של האמבולנס.
חשוב מאוד לתעד את הגורם לתאונת העבודה תיעוד זה ילווה את הנפגע בתאונת עבודה בהמשך הדרך ויעזור לבחון את המקרה לאור הטענה להתרשלות המעסיק או התרשלות גורם אחר.
במידה והיו עדים למקרה תאונת העבודה יש לקחת את פרטי הזהות המלאים של אותם עדים.
לאסוף חומרי תיעוד של התאונה, החל מעדי ראייה ועד צילומים ממצלמות האבטחה, כל תיעוד שיש לכם בנוגע לתאונה הוא טוב. בנוסף בנוגע לפגיעות, השתדלו לתעד אותן לפני הטיפול הרפואי שכן יהיה קל יותר לאמוד את חומרתן כך.
לעדכן את המעסיק כמובן על הפגיעה. להגיש טופס תאונת עבודה לביטוח הלאומי באמצעות טופס ב.ל 250 . לטופס זה חשיבות גדולה מאחר והמעסיק ממלא את אופן התרחשות התאונה כפי שנמסרו לו על ידי העובד לרבות חתימתו על הטופס במקום המיועד לכך.
פנייה לייעוץ משפטי, לעורך דין תאונות עבודה במשרדנו, בכדי שתדעו כיצד לנהוג על מנת שתקבלו את מירב הפיצויים המגיעים לכם, מכיוון שלעיתים אם מגישים שתי תביעות תאונת עבודה, גם לביהמ"ש וגם לביטוח לאומי, אזי ביהמ"ש מפחית מגובה הפסיקה את גובה הפיצויים מהביטוח הלאומי.

למידע נוסף על עורך דין לתאונות עבודה לחצו כאן!

תמונה של עו"ד אלעד רייך
עו"ד אלעד רייך

עורך דין אלעד רייך ושות' , עוסק בתביעות נזיקין ביטוח ותאונות דרכים, מתוך שליחות ובמטרה לממש את מלוא הזכויות של לקוחות המשרד.אם ברצונך למקסם את פיצוי נזיקין המגיעים לך, עו"ד מטעם המשרד ישמח לעמוד לרשותך! נציגינו ממתינים לפנייתך כעת.

טלפון: 03-5180099

עורך דין נזיקין - אלעד רייך

ייעוץ וייצוג תביעת נזיקין וביטוח...

 משרד עורך דין מהמובילים בייצוג תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי רכוש, תאונות עבודה...

השאירו פרטים ונחזור בהקדם