תביעות ביטוח רכב, מה עושים לאחר תאונה המלווה בנזקי רכוש לרכב
הרכב שלכם היה מעורב בתאונה? מה השלב הבא? איך בדיוק תובעים את הביטוח, האם כדאי לנו להפעיל את הפוליסה, או שעדיף כבר לשלם את הנזק ולסיים עם הסיפור? מתי נעדיף לתבוע את צד ג' מבלי להפעיל את הפוליסה? כל הפרטים הנוגעים לתביעת נזק רכוש לרכב רכב ממש כאן.
תביעות ביטוח רכב
אז מה זה אומר? מדובר בהליך משפטי, בו מעורב גם עורך דין נזקי רכוש, ובעיקר עורך דין נזקי רכוש לרכב. מטרת ההליך היא דרישה לקבלת פיצויים, וזאת בשל נזק כלשהו שנגרם לרכב. נזקי רכוש לרכב יכולים להיות נזקי פחחות וצבע, ויכולים להיות נזקים בלתי הפיכים לשלדה. עורך דין נזקי רכוש לרכב, ישיג עבורכם בהתאם לנסיבות המקרה גם פיצוי עבור הנזק שהתרחש, וגם פיצוי עבור ירידת הערך שתגיע לאחר התאונה ככל ונגרמה ירידת ערך. את סכום התביעה המבוקש, מעריכים בעזרת שמאי רכב, שהוא בעל מקצוע שיודע להעריך בדיוק את שווי הרכב.
מתי כדאי להפעיל את הפוליסה?
ההמלצה של אלעד רייך, עורך דין, שמתעסק רבות בענייני תביעת נזק רכוש לרכב, היא שלא להפעיל בעיקר כשהאחריות על התאונה היא על הנהג הפוגע בכם. אם תתבעו, זה יפגע בכם בעתיד, גם בכך שתאבדו את אישור היעדר התביעות, והפוליסה העתידית תעלה, וגם תצטרכו לשלם השתתפות עצמית.
תביעת ביטוח תאונה?
דוגמא למקרה בו מומלץ לא להפעיל את פוליסת הביטוח במקרה של תאונה דרכים המלווה בנזקי רכוש לרכב. במקרה של תאונת שרשרת בה מעורבים שלושה כלי רכב וכי ברור כי הרכב הראשון בשיירה לא פגע ברכב אשר נמצא לפניו, מומלץ, במקרה זה, לבחון את העניין באמצעות עורך דין נזקי פח, ברור כי האחריות לתאונה צריכה להיות על הרכב השני בשיירה או אל הרכב השלישי בשיירה ו/או שהאחריות לתאונה תחלוק בין שני הרכבים. במקרה של תאונת שרשרת ותביעות ביטוח תאונה , יש לפנות לשמאי רכב על מנת שיכין דוח שמאי להערכת גובה הנזק וירידת ערך. בתאונת שרשרת כאמור יש לבחון תביעה כנגד הנהגים המעורבים וכנגד חברת הביטוח שלהם ולא להפעיל באופן אוטומטי את פוליסת המקיף של הרכב הראשון בשיירה. נכונים הדברים במקרה שלרכב הראשון אין ביטוח מקיף, ובמקרה של תאונת שרשרת כדאי לנהג הראשון בשיירה לבחון את האפשרות להגשת תביעה מאחר ולא תהיה לו האפשרות להיפרע מנזקיו כי אין ברשותו ביטוח מקיף לנזקי רכבו שלו.
דחיית תביעת ביטוח רכב ותביעת ביטוח תאונה?
במקרה בו חברת הביטוח של צד ג' דחתה את תביעתכם לפיצוי או במקרה שחברת הביטוח של צד ג' שילמה סכום חלקי בלבד (פחות מדוח השמאי אותו הגשתם לחברת הביטוח של צד ג' לתשלום) לדוגמא: התרחשה תאונת דרכים המלווה בנזקי רכוש לרכב אשר בנסיבות התרחשות התאונה ברור כי צד ג' הוא הגורם האחראי לתאונה למשל נהג צד ג' פגע ברכבכם מאחור בשל אי שמירת מרחק, מנסיבות התרחשות התאונה ברור כי האחריות רובצת לפתחו של נהג צד ג'. במקרה בו חברת הביטוח משלמת סכום חלקי בלבד או דוחה את תביעתכם לפיצוי מומלץ, להגיע למשרדי לייעוץ.
איך מעריכים?
כדי לדעת אם צריך לשכור עורך דין נזקי רכוש לרכב, או רק עורך דין נזקי פח, וכדי לדעת מה סכום התביעה שכדאי לבקש, יש להשתמש בשמאי רכב שיבחן את הנזק. השמאי ידע להגיד לכם מה הנזק, וגם ידע להעריך נזקים שאינם נראים לעין ממבט ראשון לרבות ירידת ערך ככל וזו נגרמה בשל התאונה..
לסיכום, נזקי רכוש לרכב לאחר תאונה יכולים להיות מאוד משמעותיים. בבואכם לתבוע, שקלו היטב את האפשרויות העומדות בפניכם וחשבו גם על העתיד.