תביעת נזק רכוש לרכב

תוכן עניינים
רכבכם ניזוק כתוצאה מתאונת דרכים, חברת הביטוח דחתה את תביעתכם לפיצוי, או שילמה תגמולי ביטוח בחסר ייתכן כי מגיע לכם פיצוי כספי משמעותי! פנו עוד היום להתייעצות עם עורך דין אלעד רייך.

מהי תביעת נזקי רכוש לרכב?

תביעת נזק רכוש לרכב הינה תביעת רכוש נזיקית כנגד צד ג' אחראי לתאונה או תביעת ביטוח כנגד חברת הביטוח המבטחת את הרכב המבוטח בביטוח מקיף, על מנת להגיש תביעת נזק רכוש לרכב, או נדרשים להוכיח את גובה הנזק שנגרם לרכב המעורב בתאונה זאת עושים באמצעות שמאי רכב, השמאי עורך דוח בו יציין את גובה הנזק שנגרם לרכבכם לרבות ירידת ערך במידה וזו נגרמה. לאחר שהוכח הנזק שנגרם לרכבכם באמצעות דוח השמאי אנו נדרשים להוכיח כי צד ג' אחראית לתאונה והתרשלות זאת היא זו גרמה לקרות התאונה. על מנת להגיש תביעה נזק רכוש לרכב חשוב כי ילווה אתכם עורך דין בעל ניסיון בתביעות אלו וואין זה משנה אם מדובר בתביעה כנגד צד ג' או תביעת כנגד חברת הביטוח שלכם שביטחה את רכבכם ודחתה כיסוי או שילמה פיצוי בחסר.

באיזה מצבים אנחנו נשתמש בעורך דין נזקי רכוש לרכב?

אנו נשתמש בעורך דין נזקי רכוש לרכב  במקרה של תאונת דרכים הכוללת נזקי רכוש לרכב או במקרה בו נדרשת תביעה כנגד חברת הביטוח אשר ביטחה את רכבכם בביטוח מקיף, נפנה לעורך דין נזקי רכוש לרכב הבקיא בדיני הביטוח והנזיקין, לצורך ייצוג משפטי. *חשוב לבדוק מה ניסיונו של עורך הדין בייצוג לקוחות בבית המשפט.
במקרה של תאונת דרכים בו רכבכם נפגע בשל רשלנות של נהג/ת צד ג' או במקרה בו חברת הביטוח שלכם מסרבת לשלם תגמולי ביטוח או משלמת תגמולי ביטוח חלקיים מומלץ, לפנות להתייעצות משפטית עם עורך דין נזקי רכוש לרכב.

משרד עו"ד אלעד רייך ושות' מוביל בתחום תביעות הרכוש וביטוח לרכב ומייצג מבוטחים רבים מול חברות הביטוח.

בכל שנה מוגשות עשרות אלפי תביעות לבתי המשפט בנושא נזקי פח לרכב. מרבית התביעות מוגשות בבתי המשפט לתביעות קטנות ובבתי משפט השלום ברחבי הארץ. במסגרת תביעת פח לרכב כתוצאה מתאונת דרכים, ניתן לתבוע את הנהג הפוגע ואת חברת הביטוח שבה הוא מבוטח בביטוח צד ג' למקרה של תאונה.

תביעות קטנות ותביעת נזק רכוש לרכב

חברות הביטוח או סוכני הביטוח מפנים את המבוטחים לתביעות קטנות כאשר לא ניתן להכריע מי מבין הנהגים המעורבים אחראי לתאונה ונדרשת הכרעה של בית המשפט. הליך זה בעייתי מאחר שמצד אחד עומד המבוטח לבדו ומנגד עומד נציג בעל ניסיון רב מטעם חברת הביטוח המייצג את האינטרסים של חברת הביטוח. במקרה של תאונת עם נזק רכוש לרכב, לא מומלץ לגשת לבד לבית המשפט לתביעות קטנות. ניתן להגיש תביעה בסיוע משרדנו בבית משפט השלום נגד נהג הרכב הפוגע ובכך לשפר משמעותית את סיכויי הצלחת התביעה.

האם כדאי להפעיל את הפוליסה בכל מקרה של תאונה?

בתביעות בסכום של עד 10,000 ₪ אנו ממליצים לא להפעיל את הפוליסה כאשר האחריות היא בבירור של נהג הרכב הפוגע. במרבית הפעמים מבוטחים מפעילים את הביטוח המקיף, אך פעולה זו גוררת אחריה הפסדים רבים בצורת התייקרות הפוליסה, איבוד ההנחה בפוליסה בגין העדר תביעות, תשלום השתתפות עצמית והפסדים אחרים שהשלכותיהם יורגשו במשך שנים. משרד עו"ד אלעד רייך ושות' הינו בעל ניסיון מאלפי תיקי הוכחות שאותם ניהלנו בתחום נזק רכוש לרכב. במקרה של תאונה מצערת, אנו מזמינים אותך לפנות אלינו ויחד נגבש אסטרטגיה נכונה לטיפול בתיק.

האם כדאי לתבוע את הנהג הפוגע ואת חברת הביטוח שלו?

כאשר האחריות היא בבירור של הנהג השני – אנו ממליצים לשתף פעולה עם משרדנו. תוכלו להגיש תביעה פרטית לאחד מבתי משפט השלום בארץ נגד הנהג ברכב הפוגע. חשוב לשמור את החשבוניות ואת הקבלות ולשמור אותן לקראת תביעת הנזיקין.

דוח שמאי להוכחת הנזק

בכל תיק נזק רכוש לרכב דרוש דוח שמאי להערכת נזקי הרכוש שנגרמו לרכב כתוצאה מתאונה. כעיקרון, מומלץ לערוך דוח שמאי לאחר כל תאונה, גם אם נראה כי הנזקים אינם משמעותיים. במקרים רבים, נזק שלכאורה לא נראה גדול יגרום לנו להקל בחומרה, אך אנו מחמיצים נזקים נסתרים שעשויים להיות מוערכים באלפי שקלים ולהוריד את ערך הרכב לכשיימכר. לכן, עדיף תמיד לבחון את עלות הנזק בסיוע שמאי מוסמך. בכל תביעה אותה אנו מלווים, שמאי העובד עם משרדנו יעריך את הרכב הנפגע.

כיצד בית המשפט מכריע ב – תביעת נזק רכוש לרכב?


במקרים רבים לא ניתן לקבוע מי הנהג האחראי לתאונה. במקרים אלו, בהם לא ניתן ליישב את המחלוקת בין הנהגים המעורבים, יופנו הצדדים לבית המשפט על מנת שזה יכריע בשאלת האחריות או בשאלת הנזק.

ניתן לחלק נזקי תאונת דרכים לשני תחומים:

  • נזק פיזי ליושבי הרכב.
  • נזקי רכוש לכלי הרכב המעורבים בתאונה.

כשמדובר ב – תביעת נזקי רכוש לרכב, קובע החוק כי הנהג האחראי לתאונה והחברה שבה הוא מבוטח הם אלו האחראים לכיסוי הנזק שנגרם לשאר המעורבים בתאונה.

כיצד מכריע בית המשפט במחלוקת?

בית המשפט יעיין בראיות הרלוונטיות: 

  1. טופס הודעה שנמסר לחברת הביטוח סמוך לזמן התאונה המתאר את התרחשותה.
  2. עדי ראיה מתוך הרכב.
  3. עדים ניטרליים אשר נכחו בזירת התאונה.
  4. תמונת נזקי הרכב ומיקומי הנזקים.
  5. תמונות מיקומי הרכבים מיד לאחר התאונה בטרם הוזזו הרכבים לצד הדרך.
  6. התרשמות בית המשפט מעדויות הנהגים ורמת האמינות הניתנת לכל אחד מהמעורבים בתאונה.

חשיבות טופס ההודעה ב – תביעת נזק רכוש לרכב

הגרסה הראשונית שנמסרת לחברת הביטוח היא זו שתלווה את המבוטח לאורך ההליך המשפטי. לכן, ככל שהתיק יגיע להכרעה בבית המשפט, לטופס ההודעה חשיבות מכרעת לתוצאות ההליך. גרסה אשר סותרת את טופס ההודעה ותעלה לראשונה בבית המשפט תהווה גרסה עובדתית בעייתית מאוד אשר לרוב תביא לדחיית התביעה על ידי בית המשפט. טופס ההודעה הינו חומר ראיה משמעותי ומומלץ להתייעץ עם משרדנו לפני מסירת גרסה בטופס ההודעה לחברת הביטוח.

פנו אלינו לקבלת יעוץ ראשוני:

מכתב דרישה לחברת הביטוח של נהג הרכב הפוגע

בכל מקרה של תאונה נהוג להוציא לחברת הביטוח של הרכב הפוגע מכתב דרישה. במכתב זה מפרט את הנזקים לרכב הניזוק בתאונה. במידה וחברת הביטוח של הרכב הפוגע מסרבת לפצות מכל סיבה שהיא לדוגמא: העידר כיסוי ביטוחי של מבוטחה- נהג הרכב הפוגע, או כי הנהג ברכב הפוגע טוען כי אינו אחראי לתאונה ויש עוד דוגמאות רבות. בכל אחד מהמקרים מומלץ להתייעץ עם משרדנו, ולהגיש דרישה לחברת הביטוח של הרכב הפוגע בה יפורטו הנזקים הנטענים לרבות פיצוי בגין ירידת ערך וכל נזק נוסף שנגרם לרכב הניזוק.

תביעות הפסדים

אם בחרת להפעיל את פוליסת הביטוח המקיף וחברת הביטוח כיסתה את נזקי רכבך, ניתן לתבוע את הנהג הפוגע ואת חברת הביטוח שלו בתביעת הפסדים לכיסוי הפסדים כמו השתתפות עצמית, אובדן ההנחה על היעדר תביעות, אובדן ימי עבודה וכו'. בכל מקרה גם לאחר הפעלת הפוליסה ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע וכל זאת בכפוף לשלאלת האחריות לתאונה. במקרים רבים כאשר מתרחש נזק משמעותי לרכב יעדיף הנהג ברכב הניזוק להפעיל את הפוליסה שלו ולתבוע את המזיק בתביעת הפסדים. תביעה זו כפופה לשאלת האחריות.

פקודת הנזיקין ונזק רכוש לרכב

בתביעת נזקי רכוש עקב תאונת דרכים חלים דיני הנזיקין, חוק חוזה ביטוח, ובעיקר פקודת הנזיקין. פקודת הנזיקין היא הוראת החוק המסדירה את אחריותו של המזיק כלפי הניזוק.

מה יוגדר כרשלנות בתביעת נזק רכוש לרכב?

עוולת הרשלנות מעוגנת חוקית בסעיף 35 לפקודת הנזיקין. על מנת לזכות לפיצוי מהמזיק, נדרש להוכיח כי הופר על ידו תקן התנהגות מקובל. אלו כמה מההפרות שייחשבו כרשלנות בתביעות נזקי פח לרכב:

אי ציות לרמזור אדום.
עקיפה שאינה כדין.
אי שמירת מרחק.
בכל אחד מהמקרים הנ"ל, הפר הנהג הפוגע את חובת הזהירות או חובה חקוקה ולכן חב בפיצוי כלפי הניזוק.

הוכחת תביעת רכוש לרכב

על-מנת להוכיח נזק יש לעמוד בשני תנאים:

על התובע להוכיח כי הנהג הפוגע הפר חובת זהירות ונהג ברשלנות.
על התובע להוכיח את רכיב הנזק. בתביעה נזיקית, בעיקר בתביעה לנזקי רכוש לרכב, התובע נדרש להוכיח את נזקיו באמצעות דוח שמאי ערוך כדין.
מהי המסגרת המשפטית שחלה בתביעות פח לרכב?

חוק חוזה ביטוח, חוק החוזים, הוראות המפקח על הביטוח, פסיקת בתי המשפט המחוזיים, פסיקת בית המשפט העליון.

תביעת צד ג' סדר פעולות מומלץ לאחר תאונת דרכים המלווה בנזקי רכוש לרכב

שלבי פעולה מומלציםדרך הפעולה ומשמעותה 
צילום מזירת התאונה בטרם הוזזו הרכבים לצידי הדרך במידת האפשרצילומים אלו יכול ויעזרו להבין את מנגנון התאונה ומי אחראי להתרחשותה
צילום מיקומי הנזקים בכל הרכבים המעורבים בתאונהצילומים אלו יכול ויעזרו להבין את מנגנון התאונה ומי אחראי להתרחשותה
ייצוג משפטי להגשת תביעהחשוב לשכור עורך דין נזקי רכוש לרכב,  בעל ניסיון מוכח וידע מקצועי
דוח שמאי רכביש לשכור את שירותיו של שמאי רכב לטובת הערכת גובה הנזק שנגרם בתאונה לרבות ירידת ערך ככל וזו נגרמה
הגשת דרישה לחברת הביטוח שביטחה את צד ג'עורך הדין יגיש מכתב דרישה לחברת הביטוח הכוללת את התיעוד הרלוונטי לרבות דוח שמאי להוכחת גובה הנזק
חברת הביטוח של צד ג' דחתה את תביעתכם לפיצויחברת הביטוח של צד ג' דחתה את תביעתכם לפיצוי

לסיכום, תביעות נזקי רכוש לרכב הינם תביעות נזק רכוש לכל דבר ועניין ולכן ,ייצוג משפטי איכותי, נדרש לצורך הגדלת הסיכוי להצלחת התיק ולפיצוי הוגן. תביעת נזק רכוש לרכב חשוב שתעשה על ידי עורך דין נזקי רכוש לרכב, בעל ניסיון מקצועי רב בתביעות ייחודיות אלו. עורך דין אלעד רייך, בעל ניסיון מקצועי, מאלפי תיקי נזקי רכוש לרכב. לייעוץ משפטי פנו להתייעצות עם עורך דין נזקי רכוש

משרד עורך דין נזקי רכוש לרכב

עורך דין נזקי רכב אלעד רייך, בעל ניסיון רב בכל הקשור לתביעות פח ונזקי רכוש לרכב, ניסיון זה מתבטא באלפי תיקי רכוש שאותם ניהל בהצלחה עו"ד אלעד רייך. משרדנו תובע חברות ביטוח ואף מייצג נהגים בתיקי הגנה בכל הקשור לתביעות נזקי רכוש לרכב.

משרדנו בקשר עם מומחים שמאים/ מוסכים/ פחחים/ בכל הקשור לנזקי רכוש לרכב. בכל מקרה בו התרחשה תאונה המלווה בנזקי פח לרכב מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזקי רכוש אלעד רייך. משרדנו מעניק ייעוץ ראשוני ללא תוספת עלות.

עורך דין נזקי רכוש לרכב
שאלות תשובות בנושא רכוש לרכב

סעיף 25 לחוק חוזה ביטוח מדבר על כוונת מרמה של מבוטח כלפי חברת הביטוח שלו, למעשה סעיף זה כולל בין היתר גם טענות מרמה בביטוחי הרכב השונים ביטוח מקיף וביטוח צד ג'.

בנסיבות מסוימות מבטחת יכולה להיות פטורה מתשלום תגמולי ביטוח כאשר המבוטח פעל בכוונה לרמותה. סעיף, 25 פוטר את המבטחת לשלם תגמולי ביטוח במידה והמבוטח או המוטב מסרו עובדות כוזבות או העלימו עובדות וכל זאת כאשר הדבר נעשה בכוונת מרמה. בפסיקה נקבע כי נדרשים שלושה יסודות מצטברים על מנת להוכיח כוונת מרמה:

  • מסירת עובדות בלתי נכונות או כוזבות.
  • מודעות של המבוטח לאי הנכונות או לכזב של העובדות שנמסרו.
  • כוונה להוציא כספים שלא כדין על יסוד העובדות הבלתי נכונות או הכוזבות.
רבים סבורים כי נטל השכנוע רובץ על המבוטח כאשר הכלל בדין האזרחי המוציא מחברו עליו הראיה. כאשר מבוטח ביטח רכב בביטוח מקיף או צד ג' למקרה של תאונה וחברת הביטוח טוענת לחריג או לפטור המופיע בחוזה הביטוח- בפוליסה, נטל השכנוע כי החריג מתקיים עובר לחברת הביטוח. במקרה וחברת הביטוח טוענת לחריג או לפטור נטל השכנוע עובר לפתחה – חברת הביטוח צריכה לשכנע את בית המשפט כי החריג או הפטור אכן מתקיימים.

הנטל להוכיח את תוחלת הסעף מוטל על חברת הביטוח, כאשר זו טוענת לפטור מאחריות ביטוחיות ומסרבת לשלם תגמולי ביטוח. כן, הנטל על חברת הביטוח חל גם בכל הקשור לביטוח רכב מסוג מקיף וצד ג'. כאשר סוגי ביטוחים אלו חוסים תחת חוק חוזה ביטוח.

 

הנטל הנדרש כאשר חברת הביטוח טוענת לכוונת מרמה הינו נטל מוגבר וגבוה ממאזן ההסתברויות בדין האזרחי. מדובר בתוצאה קשה עבור המבוטח שלילת תגמולי ביטוח תוך קביעה קשה כנגדו. על חברת הביטוח להביא ראיות בעלות משקל רב יותר  על מנת להוכיח טענותיה לכוונת מרמה.

 

פוליסת הביטוח, היא חוזה בין שני צדדים חברת הביטוח והמבוטח בעצמו. המונח צד ג' מתייחס לנהג המעורב בתאונה או חברת הביטוח שלו שאינו קשור לפוליסה שלכם לכן, מוגדר כצד ג'. במקרים רבים, מומלץ שלא להפעיל כלל את פוליסת הביטוח ולתבוע את הנהג הפוגע (צד ג') ואת חברת הביטוח שלו באופן ישיר מבלי לפגוע בפוליסת הביטוח שלכם. להפעלה של פוליסה יש משמעות כספית גדולה בדמות השתתפות עצמית ופגיעה בהעדר תביעות. במקרה בו האחריות לתאונה הינה של צד ג' ניתן לתבוע אותו ואת חברת הביטוח שלו באופן ישיר מבלי להפעיל את הפוליסה. משרדנו, מתמחה בנזקי רכוש לרכב ובתביעות צד ג'. בכל מקרה של תאונה המלווה בנזקי רכוש לרכב מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזקי פח ממשרדנו.

 

כאשר מבוטח בחר להפעיל את הפוליסה שלו ולא לתבוע באופן ישיר את צד ג' במקרים רבים פעולה זו תגרור אחריה הפסדים לדוגמא: השתתפות עצמית, הפסדי פרמיה, הפסד הנחת היעדר תביעות ועוד. באמצעות משרדנו, ניתן להגיש תביעת הפסדים כנגד צד ג' וחברת הביטוח שלו. הלקוח צריך להעביר אישור הפסדים מחברת הביטוח שלו בו יפורטו הנזקים שנגרמו בשל הפעלות פוליסת הביטוח. אישור זה מחברת הביטוח הוא הוכחה בדבר הנזקים שנגרמו. במצב בו הפעלת את הפוליסה וחברת הביטוח שילמה עבור תיקון רכב כך, שכר טרחת שמאי, ירידת ערך,  ועוד. ניתן, לתבוע את הנהג האחראי לתאונה ואת חברת הביטוח שלו בכל הקשור להפסדים שנגרמו כתוצאה מהתאונה. התביעה מתנהלת כתביעת אחריות רגילה בה מעידים הנהגים המעורבים אך, במידה והנהג התובע זוכה בתביעה הפיצוי הינו בגין הפסדיו ולא תשלום נזק ישיר (ששולם על ידי חברת הביטוח). במקרה של תאונה מומלץ להתייעץ עם משרדנו ועורך דין מומחה לתביעת נזק רכוש לרכב ילווה את הלקוח מתחילת התהליך ועד קבלת פיצוי.

תוכן עניינים
עורך דין נזקי רכוש לרכב
תמונה של עו"ד אלעד רייך

עו"ד אלעד רייך

אלעד רייך ושות' משרד עורכי דין, עוסק בנזיקין ביטוח ונזקי גוף, מתוך שליחות ובמטרה לממש את מלוא הזכויות של לקוחות המשרד

אודות
חותם אמינות אלעד רייך
לקבלת ייעוץ ראשוני
03-5180099
כתבו עלינו

לקבלת ייעוץ השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: