רטיבות קפילארית: מתי לפנות לעורך דין – המדריך המלא
נזקי מים לדירה או לעסק הם לא דבר נעים בכלל. הם מצריכים מאתנו להתמודד עם המצב בדרכים שונות ולהשקיע כסף בכדי לטפל בבעיה ולחזור לשגרה. עם זאת, יש מצבים מסוימים שבהם ניתן יהיה לקבל פיצוי כספי על הנזק, ומומלץ מאוד לנצל זאת. אם יש לכם רטיבות קפילארית, מדובר במצב שאכן יכול לעמוד בתנאי זכאות שונים, אם זה מול חברת הביטוח או מול גורם צד שלישי. כדי לעזור לכם בתהליך תביעת ביטוח נזקי צנרת – הכנו לכם את המדריך המלא.
מה זה רטיבות קפילארית?
רטיבות קפילארית היא תופעה בה מים נספגים בקירות ועולים מעלה, וזאת בניגוד לכוח הכבידה. התופעה הזאת נפוצה בעיקר במבנים, ומשמעותה שיש רטיבות מתחת לרצפה או הקרקע. ניתן להבחין ברטיבות קפילארית במבנים בהם יש בעיה באיטום. יש סימנים שונים שיכולים להעיד על רטיבות קפילארית, ביניהם שינויי בגוון של הקיר, בועות וקילופים בקיר, כתמים שונים של צבע ועוד.
כדי לזהות רטיבות מסוג זה יש צורך בפנייה לאיש מקצוע שבאמצעות ציוד משוכלל ובחינה של המצב יוכל לאבחן את הרטיבות, סוגה וחומרתה. בדרך כלל מצב זה מתגלה בזמן בנייה ושיפוץ של מבנה כזה או אחר. כדי לטפל בבעיה יהיה צורך בפירוק הרצפה, ייבוש כל הרטיבות והרכבה מחדש.
כיצד מוכיחים כי ישנה רטיבות מתחת לריצוץ במצעי החול?
לאחר נזק מים לדירת מגורים או לעסק חשוב לשכור חברה מקצועית שתערך עבורכם בדיקה של מצעי החול מתחת הריצוף וזאת על מנת שניתן יהיה לדעת מה גובה המים הכלואים מתחת הריצוף. בדיקת הלחות במצעי החול מתבצעת על מנת לבדוק בוצרה ברורה מה אחוז הלחות במקומות הנבדקים. הבדיקה מבוצעת על ידי חברה מקצועית אשר לוקחת דגימות ממצע המילוי מתחת לריצוף הדבר נעשה באמצעות קידוחים קטנים וזאת על מנת לקחת את הדגימות ממצע המילוי. כמובן שיש תקן לעניין גובה הלחות מתחת למצע הריצוף והתקן הישראלי קובע כי הרטיבות לא תעלה על 6%.
מה יכול שתהיה התוצאה ככל ורמת הלחות תעלה על 6% ?
ריחות של עובש בדירת המגורים או בעסק, קירות עם קילופים, פגיעה במשקופי הדירה או העסק, פגיעה בדלתות, ועוד.
רטיבות קפילארית ונזק לדירת מגורים או לעסק וחברות הביטוח?
חשוב מאוד לדעת כי רכיב הלחות בדירה הוא רכיב קריטי וממנו ניתן לגזור את הפעולות הנדרשות לתיקון בדירה. בכל מקרה של הצפה של דירת מגורים או עסק חשוב וקריטי לבצע בדירת לחות בסמוך למקרה הביטוח. רכיב החלפת הריצוף הינו משמעותי ביותר בקביעות השמאי הן הפרטי והן השמאי מטעם חברת הביטוח לכן במקרים בהם הלחות גבוה מעל התקן ניתן יהיה לדרוש במסגרת התביעה משמאי הביטוח פעולות אשר נועדו למתן פתרון אשר יחזיר את מצב דירת המגורים או העסק לקדמותו ערב מקרה הביטוח. מטרת העל של דיני נזיקין הינה להחזיר ככל וניתן את מצבו של הניזוק למצבו הקודם לפני התרחשות הנזק.
מועד התייעצות עם עורך דין ותיעוד הנזק וחברות הביטוח?
חשיבות התייעצות עם עורך דין נזקי צנרת בסמיכות להתגלות נזקי המים למשל מפיצוץ בצינור הינה קריטית. מיד לאחר תיקון מקור הנזק מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזקי צנרת לרבות עריכת דוח שמאי באמצעות שמאי רכוש מטעמכם. חשוב כי את תיק נזקי המים ילווה עורך דין נזקי רטיבות אשר ידע להנחות אתכם הלקוחות בהתנהלות נכונה מול חברות הביטוח. לא כדי לטעמי להתנהל באופן עצמאי מול חברת הביטוח והסיבות לכך ברורות הידע שיש לחוברות הביטוח בניהול נזק לרוב יהיה גבוה משלכם הלקוחות ולכן עורך דין נזקי מים בעל ניסיון יכול לעשות את ההבדל וליצור איזון נכון בין חברות הביטוח לבינכם.
חברות הביטוח הציעו לי סכום לסיום התיק האם כדי לקבל תשלום זה?
חברות הביטוח הציעו לכם סכום על מנת לסלקת את התביעה אין לקבל סכום זה ולחתום לחברת הביטוח ללא התייעצות עם ערוך דין נזקי צנרת. פעמים רבות לאחר מקרה ביטוח מסוג מזיר מים לדירת מגורים חברות הביטוח מציעות למבוטחים תגמולי ביטוח על מנת לסיים את התיק. במקרה זה יש לפעול באמצעות עורך דין נזקי צנרת אלעד רייך על מנת לבחון את ההצעה של חברת הביטוח לסיום התיק. במסגרת בחינת המקרה חשוב למנות שמאי רכוש מטעמכם ובמקרים מסוימים מהנדס לצורך בחינת הצעת חברת הביטוח. חשוב מאוד לבצע בדיקת לחות למצעים. לאחר בחינת המקרה מהצד המשפטי לרבות תוצאת הבדיקות ודוח השמאי/ מהנדס ניתן יהיה לבחון האם ההצעה של חברת הביטוח משקפת נאמנה את גובה הנזק לדירת המגורים או לעסק שלכם.
מתי אפשר לקבל פיצוי וכדאי לפנות לעורך דין לאחר רטיבות קפילארית?
יש כמה מצבים בהם ניתן יהיה לקבל פיצוי על רטיבות קפילארית במבנה שלכם. מקרה ראשון הוא אם יש לכם ביטוח נזקי מים לדירה. במקרה כזה ניתן יהיה לתבוע את חברת הביטוח בהתאם לתנאים המפורטים בפוליסה שלכם. במקרה כזה מומלץ להיוועץ עם עורך דין ביטוח נזקי צנרת כדי שינחה אתכם בדיוק מה צריך לעשות.
מקרה נוסף הוא אם בדיוק נכנסתם לדירה חדשה או למשרדים חדשים, וגיליתם את הרטיבות שם. דבר זה מעיד על כך שהקבלנים לא ביצעו איטום ראוי למבנה או שקיים נזק צנרת פעיל או כזה שאינו פעיל אך השאיר מים כלואים מתחת לריצוף, מה שגרם להופעת הרטיבות ובהמשך יכול גם להוביל לנזקים חמורים יותר. חשוב מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין נזקי צנרת במקרה כזה, כדי שיוכל לבחון את המצב ולנהל את התביעה מול הגופים השונים. עורך דין נזקי רטיבות כגון אלעד רייך עורך דין יוכל ללוות אתכם בכל שלבי התהליך, מפתיחת התיק ועד קבלת הפיצוי- ובעזרת מומחיותו להוביל אתכם לתוצאות הרצויות.