תביעת נזיקין נגד המעביד – כל מה שחשוב לדעת בעניין!

אם הוכרת כנפגע בתאונת עבודה, חשוב שתדע שמעבר לתביעת המוסד לביטוח לאומי, באפשרותך להגיש גם תביעת נזיקין נגד המעביד שלך.

תביעת נזיקין נגד המעביד – מהי?

תביעת נזיקין נגד המעביד נעשית מול פוליסת הביטוח של המעביד, שהיא בעצם פוליסת ביטוח שמכסה נזקים לצד שלישי, כלומר לך העובד.
בניגוד לתביעת הביטוח הלאומי בה לא מיוחסת חשיבות לאשם כחלק מהתנאי לקבלת פיצוי, בתביעת נזיקין נגד המעביד האשמה של המעביד במקרה התאונה היא חשובה ומשמעותית, שכן התביעה תקום ותיפול על היכולת שלך להוכיח אשמה מלאה או חלקית של המעביד במקרה.

שיתוף פעולה של המעביד
פעמים רבות מעבידים משתפים פעולה עם העובדים במקרי תביעת נזיקין ולוקחים אחריות מלאה או חלקית על המקרה. עם זאת, במקרים אחרים המעסיקים מנסים להתנער מאחריות ואינם משתפים פעולה עם התביעה. במקרים של תביעת נזיקין נגד המעביד בהם אין שיתוף פעולה, אתה זכאי לנסות ולבסס את הטענות שלך בדבר אחריות המעביד, במגוון אמצעים שונים. אם זה המצב, מומלץ שתיעזר בעורך דין מומחה לדיני נזיקין, שכן הוא יכול לעזור לך לבסס את האחריות בצורה הטובה ביותר, שתואמת את הדרישות של מערכת המשפט.

אחריות משותפת
ישנם מקרים של תביעת נזיקין נגד המעביד, בהם גם לך וגם למעביד שלך ישנה אחריות לתאונה שהתרחשה. במקרים כאלו ייקבע בית המשפט את חלוקת האחריות בינך לבין המעביד באחוזים ועל פי האחוזים ייקבע גם גובה הפיצוי המגיע לך- כלומר על פי האחוז היחסי של המעביד ייקבע סכום הפיצויים שהוא צריך לשלם לך במסגרת התביעה.

 

מוקמו של המוסד לביטוח לאומי בכל הסיפור
הקשר בין תביעת המוסד לביטוח לאומי לבין תביעת נזיקין נגד המעביד הוא קשר מורכב שתלוי במגוון משתנים. כן חשוב שתדע כי ישנו קיזוז בין הפיצויים המתקבלים מהביטוח הלאומי לבין הפיצויים המתקבלים בתביעת נזיקין נגד המעביד. ישנם מקרים בהם הקיזוז הוא גבוה ומשמעותי ביותר ומשפיע מאוד על הסכום שמתקבל. כמו כן, קיים גם מצב בו הפיצויים שקיבלת אחרי תביעת נזיקין כנגד המעביד 'יבלעו' בפיצויים מהביטוח הלאומי, ולכן הגשת התביעה בעצם הייתה לחינם.

בעקבות כל הנאמר לעיל, חשוב לזכור שיש לדון בסוגייה 'האם כדאי להגיש תביעת נזיקין נגד המעביד' עוד לפני שמתחילים את התהליך מול הביטוח הלאומי. זה גם השלב שבו כדאי לשכור את שירותיו של עורך דין מנוסה שבקיא בדינים ומכיר את מערכת המשפט ואת המוסד לביטוח לאומי על בוריים.
אם אכן מתקבלת החלטה להגיש תביעת נזיקין נגד המעסיק, ישנם מקרים בהם כדאי להמתין להכרת המוסד לביטוח לאומי בתאונה. ברגע שהתאונה נחשבת על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, יש לכך משמעות להמשך התביעה, זו החלטה שמומלץ מאוד להשאיר לעורך הדין שלך שביכולתו לראות את התמונה הגדולה ולתכנן מראש את המהלכים האסטרטגיים בתיק.

 

התיישנות התביעה
על פי פקודת הנזיקין, תביעת נזיקין כנגד מעביד מתיישנת אחרי שבע שנים מהיום בו אירע לך המקרה. במקרה שהנזק מתגלה רק לאחר זמן מה ולא באותו היום, תתיישן התביעה תוך עשר שנים מהיום בו אירע המקרה. 

ברגע שהתביעה מוגשת לבית המשפט, ההתיישנות לא חלה עליה יותר, לכן כדאי לפעול כמה שיותר מהר על מנת לממש את הזכויות שלך מול המעביד.

חשיבותו של סיוע עורך דין לדיני נזיקין
כפי שאתה בטח יכול לראות מכל המאמר הזה, הנושא של תביעת נזיקין נגד המעביד הוא נושא סבוך ומורכב, שמשפיעים עליו מגוון משתנים, כמו למשל המוסד לביטוח לאומי. על מנת להגיש תביעת כזאת וגם להצליח בה, מומלץ מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין מומחה לדיני נזיקין סמוך למועד בו קרה האירוע, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי ומנוסה באשר לכל פעולה שלך בתיק מהרגע בו נפגעת.

 

בהצלחה!

 

 

 

תמונה של עו"ד אלעד רייך
עו"ד אלעד רייך

עורך דין אלעד רייך ושות' , עוסק בתביעות נזיקין ביטוח ותאונות דרכים, מתוך שליחות ובמטרה לממש את מלוא הזכויות של לקוחות המשרד.אם ברצונך למקסם את פיצוי נזיקין המגיעים לך, עו"ד מטעם המשרד ישמח לעמוד לרשותך! נציגינו ממתינים לפנייתך כעת.

טלפון: 03-5180099

עורך דין נזיקין - אלעד רייך

ייעוץ וייצוג תביעת נזיקין וביטוח...

 משרד עורך דין מהמובילים בייצוג תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי רכוש, תאונות עבודה...

השאירו פרטים ונחזור בהקדם